Tanulságos vereség

Szokásunktól eltérően néhány nap késéssel adunk hírt a Gödöllői SK II. Szada elleni mérkőzésről.

2018. október 17-én csütörtök este pótoltuk az első fordulóból elhalasztott mérkőzést. Az esti időpont nem tette lehetővé, hogy hazai pályán játsszunk, így Gödöllőn került sor a találkozóra. A munkahét 4. napjának estéjén sem a helyszín, sem az időpont, sem a műfüves talaj nem volt túl ideális előjel csapatunknak. Elég fáradtan kezdtünk fizikailag és mentálisan is, és mire rendeztük sorainkat, az első félidő végére a gödöllői csapat 3-0-s előnyre tett szert. A második játékrész kiegyensúlyozottabb játékot hozott, több helyzetet is kialakítottunk, de nem sikerült a kapuba találni.

Turai TC – Gödöllői SK II. Szada 0-4 (0-3)

Csapat: Sipeki Attila József, Kovács Péter, Fülep Norbert, Oláh Kálmán, Dobray Zsolt János, Kátai Krisztián, Ladányi Péter Csaba, Less Krisztián, Vandornyik Attila, Szilágyi Szilárd, Gólya István, Csóka Ádám, Lakatos Tamás, Oláh József, Horváth Dániel, Haág Bálint Máté, Juhász Bálint

Edző: Tóth Balázs

A mérkőzés lefújását követően játékosaink jelezték, hogy a Gödöllői SK első csapatából (Pest megye I.o.) több játékos is a pályára lépett. A szakosztály vezetősége az edzővel egyeztetve és a jegyzőkönyv áttekintését követően úgy döntött, hogy óvást nyújt be az ellenfél játékosainak jogosulatlan pályára lépése miatt. Az óvást az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága elutasította. A jelenleg hatályban lévő szabályzat értelmében rendjén van az, hogy egyesületen belül a 19-20 éves felnőtt korú labdarúgók szabadon átjárhatnak akár három osztály különbséggel is.

Az rendben van, hogy nem játszottunk túl jól azon a mérkőzésen. Az is rendben van, hogy a szövetség arra törekszik, hogy a fiatal labdarúgók minél több játéklehetőséghez jussanak. Az viszont elgondolkodtató –és ez a szemléletmód a teljes magyar labdarúgást befolyásolja – hogy miért szolgálja egy megye 1-es szinten játszó fiatal fejlődését a három osztállyal lentebbi játék. Ha valóban a fejlődés a cél, ne hátrafelé küldjük a fiatalt,hanem előre! Ezen a játékot vállaló fiatal focistáknak sem ártana elgondolkodnia. Az idén első alkalommal indított IV. osztályú bajnokságot az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága. Információink szerint folyamatosan arra törekszenek, hogy sportszerű, kiegyensúlyozott keretek között minél több játéklehetőséget biztosítsanak a labdarúgóknak. Azonban ez a „visszajátszási lehetőség” kiskapu nem szolgál sem a visszajátszó labdarúgók, sem a bajnokságban szereplő csapatok előnyére, viszont elveszi a lehetőséget azoktól a csapatoktól, akik feljutás esetén az utánpótlás nevelés irányába is építkezhessenek. Gödöllői SK II. Szada „Tavasszal várunk szeretettel a visszavágóra!”

További időpontok, korábbi eredmények ide kattintva érhetők el

Hozzászólások