Pest megye IV. számú osztályában a TTC

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy várhatóan mely egyesületek indulhatnak a 2018/2019. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás IV. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

 
Mint ismert, a 2018/2019-es évadban a megyei II. vonalban már csak kettő, míg a „megye-hármasok” mezőnyében már csak három csoportban zajlanak a küzdelmek, ugyanis idén már – elnevezését tekintve története során először – a IV. osztály a Pest megyei labdarúgás legalsó szintje.

A tavalyi III. osztályú bennmaradók közül a kóspallagiak nem tudták vállalni a „megye-hármas” indulást, így ők idén a „megye-négyben” vitézkedhetnek. Nem lesz ott viszont a IV. osztály mezőnyében a papíron kieső Üröm, Gyömrő II., Vácduka, Szigethalom és Ceglédbercel, mely csapatok az MLSZ PMI Versenybizottsága felkérését elfogadva végül a III. vonalban szerepelhetnek. Szintén nem lesz ott a megyei negyedik vonal indulói között a Rád, a Csővár, az Iklad II.-Galgamácsa, a Nyáregyháza II., a Tápióbicske, a Dömsödi USE és az Üllő II., mert idén nem neveztek – ahogy (mint azt szintén korábbi anyagainkban megírtuk) a Dabas III. és a Sülysáp II. sem.<

A IV. osztály mezőnyét elsősorban – természetesen – a tavalyi „megye-hármas” kiesők (46 gárda) alkotják, de akadnak (régi-)új csapatok is, így a Nógrád-megyéből „visszatalált” Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti), az egy év kihagyás után visszatérő Kerepesi SBE és Sződ BLSE, valamint a (felnőtt mezőnyben) teljesen új indulónak számító Miklósi Kölyök Foci Klub SE, Nagykovácsi USE, Petőfi DSE (Hévízgyörk), Pomáz-ICO II., Turai TC és Vác-Deákvár II. (Hivatalosan új indulónak számít a Csévharaszt KSK és a Zebegény-Garvittax is.)

Mindezek után a most induló versenyévben eleddig 55 sportszervezet felnőtt csapata került besorolásra Pest megye legalsó osztályába. A csoportbeosztások a csapatok egymástól való távolságának összehasonlításával, valamint a Pest megyei úthálózat és a lehető legtöbb páros csapatszámú csoport létrehozásának figyelembevételével kerültek kialakításra, melynek köszönhetően 5 csoport jött létre (2×10, 1×11 és 2×12-es elosztásban.)

Forrás: Pest Megyei Labdarúgó Szövetség

 
Hozzászólások