Diákolimpia Országos Elődöntő - turaitornaclub.hu

Diákolimpia Országos Elődöntő

Tornászaink március 24-én részt vettek a Torna Diákolimpia Országos Elődöntőjén, Kecskeméten. Az „ismeretlenségből” előlépett Turai Hevesy György Ált. Iskola versenyzői hirtelen meglepetésként, 14 versenyző csapatból az 5. helyre tornászták fel magukat. Csak tornával foglalkozó sportiskolák előzték meg lányainkat (Kecskemét, Nagykőrös, Szeged és Kiskunfélegyháza).


A kicsiknél versenyzett: Marosvölgyi Zsófia (Zsófi 64 gyermekből az előkelő 9. helyen végzett!), Sima Zoé, Baranyi Enikő, Vajtai Adrienn, Farkas Flóra és Horváth Hanna. Adrienn a NAP HŐSE címet is elnyerte, mert az előző napon megcsípett, feldagadt kezével versenyzett, fájdalmát legyűrve, a „Meg tudod csinálni” elv alapján!

A nagyoknál versenyzett: Miklós Edina (Edina 81 versenyző közül az előkelő 11. helyezést érte el!) Szücs Vanessza, Sára Bernadett, Csörgi Andrea, Matvejeva Melissza és Bazan Noémi. A mi sikerünk az összes csapat eredményét felülmúlta, MERT EGY ÉVNYI MUNKA UTÁN ILYEN REMEKÜL SZEREPELNI, TISZTELETREMÉLTÓAN PÉLDAÉRTÉKŰ!

Köszönet illeti még a „kitaláló” Szendrei Ferenc Polgármester Urat és „csapatát”, mert anyagiakat nem kímélve lehetővé tették a „0”-ra leredukálódott eszközpark teljes megújulását. Tornászaink a megépülő új Sportcsarnokban begyakorolt országos dobogós helyezéssel fogják majd meghálálni az értük tett anyagi és erkölcsi támogatást.

Itt is működött a „Minden Szentnek maga felé hajlik a keze” elv. Tornászaink – nem láthatóan – egy paraván mögött melegítettek. Ekkor az egyik vezető pontozó, az ismeretlen Tura nevét meghallva, 8,6-ra hajtotta a tábláját, és az első versenyzőnknél ezt mutatta fel! (Biztosan jövőbelátó – parafenomén – képességekkel rendelkezik.) Az igazi csapatmunkát összekovácsoló edzőket is dicséret és köszönet illeti. Kókai Anita, Seres Csilla, Jamrik Szilvi, Őszi Gabi és a három fiú – Lukács Dani, Lendvai Marci bá és „Cseszka” Csányi Pisti – munkája segítségével küzdő tornászaink felejthetetlen élményt írtak be Tura Város emlékei közé!

Most óvodás leánytorna indításával kezdjük az utánpótlás nemzedéket kinevelni. Jelentkezni az óvodákban lehetséges.